آشنایی با انواع مخراج کاری و روش های انجام آن

مخراج کاری به تکنیک ها و روش های قرار دادن سنگ و نگین بر روی زیورآلات و جواهرات گفته می شود که در آن سنگ ها و نگین ها بر روی پایه های فلزی جواهرات قرار داده می شوند که دقت و مهارت بالایی لازم دارد تا اطمینان حاصل شود سنگ ها به صورت محکم و صحیح در سر جای خود قرار گرفته اند. در این مقاله به معرفی انواع مخراج کاری و روش های انجام آن اشاره می کنیم تا شما دوستان با فرآیند نگین زنی و مخراج کاری زیورآلات آشنا شوید.

مخراج کاری و نگین زنی دارای روش های مختلفی است که از کیفیت های مختلفی نیز برخوردار است. نوع نگین کاری زیورآلات و جواهرات می تواند با توجه به طرح و قیمت آن متفاوت باشد که در این بخش به معرفی معروف ترین روش های نگین زنی و مخراج کاری در بخش زیورآلات اشاره می کنیم.

مخراج کاری چنگکی (Prong Setting)


مخراج کاری چنگی یکی از پرکاربردترین روش ها برای مخراج کاری می باشد که بر قرار دادن سنگ ها بر روی پایه های فلزی تمرکز دارد. این روش به استفاده از چنگک های فلزی برای نگه داشتن سنگ در جای خود اشاره دارد که این اجازه را می دهد که نگین بیشترین درخشندگی را در اثر بازتاب نور خورشید داشته باشد. روش مخراج کاری پایه چنگکی به این شکل است که چنگک ها بر روی قسمت بالایی سنگ خم می شوند تا آن را به صورت محکم در سر جای خود نگه دارند که نمونه های آن را اغلب در انگشتر نقره تک نگین زنانه و یا انگشتر طلا می توانید مشاهده کنید البته در این روش باید مواظب بود تا سر چنگک ها به صورت کامل صیقلی و صاف شوند تا با لباس و وسایل دیگر گیر نکند.

مخراج کاری چنگی

مخراج کاری دیواره ای (Bezel Setting)


در این نوع مخراج کاری که دیواره ای یا احاطه شونده نیز گاها شناخته می شود یک لبه فلزی دور تا دور نگین کشیده می شود و نگین دارای کناره های فلزی خواهد بود که باعث ایجاد ظاهری شیک و محافظ برای نگین های گرانقیمت می شود. در این نوع مخراج کاری لبه فلزی کاملا بر اساس اندازه سنگ ایجاد می شود و با استفاده صیقل سعی می شود تا هم سطح سنگ قرار گیرد که نمونه این نوع مخراج کاری را بر روی انگشتر مردانه نقره ترک مشاهده می کنید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *